Bachstraat op de schop

0
2155
Bachstraat in 2009

Op maandag 21 oktober 2019 werd er begonnen met werkzaamheden aan de Bachstraat. Deze werden uitgevoerd door “De Twentse weg en waterbouw B.V. uit Oldenzaal”. Reden dat de bovenlaag er slecht aan toe was dat er al ligt sinds 1971. Nadat de bovenste laag was verwijdert kwam men er achter dat verschillende afvoerpijpen er slecht aan toe waren en men besloot deze te vervangen.

Omdat men deze moesten vervangen besloot men om de de afvoerputten aan te sluiten op een nieuwe rioolpijp die water doorlaat en het hemelwater aan de omliggende grond afstaat. Dit is de nieuwe aanpak van de gemeente om het hemelwater apart af te voeren. (aan o.a. Eibergsestraat is dit gebeurd). Het is alleen jammer dat men de bewoners nog niet op de hoogte hebben gebracht dat dit een mogelijkheid is het afvoerwater van de dakgoten ook hierop aangesloten kunnen worden. Het bespaart geld dat het water niet allemaal gezuiverd hoeft te worden.

Dat men hinder heeft ondervonden mag duidelijk zijn maar men krijgt een mooie weg voor terug. Nu de laatste asfaltlaag is aangebracht is de overlast te einde.