Ben Brocköttertoernooi – Bon Boys

0
2280

Pinksterweekend: 4 en 5 juni 2017

Dit internationale toernooi voor A-junioren werd in 1981 – toen nog niet onder de naam van de oud-voorzitter – voor het eerst georganiseerd. Er deden tien clubs mee. De deelnemers kwamen (en komen nog steeds) uit diverse Europese landen. Er was zelfs al eens een ploeg uit Canada op De Greune. Na de val van de communistische regimes in het Oostblok maakten ook Oost-Europese ploegen hun opwachting in Haaksbergen, o.a. uit Hongarije, Letland, Polen en Rusland. Ook de Haaksbergse clubs worden altijd uitgenodigd. Willem Busschers was van alle drie verenigingen Bon Boys, HSC’21 en VV Haaksbergen al eens trainer op het toernooi (met deze laatste wist hij het zelfs te winnen).

Al vele edities telt het toernooi zestien deelnemers en de organisatie – inmiddels weer versterkt met ‘oud-gedienden’ Toon Nijhuis en Klaas Jansen – is druk doende om de laatste ploegen te strikken. Met deelname uit o.a. Duitsland, België, Ierland, Polen, Lithouwen, Zwitserland en – onder voorbehoud – Noorwegen krijgt het voetbalfestijn weer prima internationale allure.
Als het aan Bon Boys ligt, blijft het Ben Brocköttertoernooi tot in lengte van jaren bestaan. Het is iedere keer weer een prestatie op zich om het allemaal rond te krijgen, zowel organisatorisch als financieel, ook voor de deelnemende clubs, van wie een aantal een behoorlijke reis naar De Veldmaat moet maken. Verbleven de teams voorheen o.a. in scholen en sporthallen, bedoeling is om ze dit jaar allemaal in tenten op het Greune-complex onder te brengen.