Afgelopen week zijn de werkzaamheden gestart met het opschonen en aanleggen van een pad door het Grintenbosch. Hierdoor is het tijdelijk afgesloten voor bezoekers.

De wijkraad wilde een rolstoelvriendelijk pad aanleggen (Gerard Vaanhold, initiatiefnemer) voor mensen met een beperking. Aangezien het door de natuur moest, kwam alleen het Grintenbosch hiervoor in aanmerking. Namens de Wijkraad Veldmaat werd contact opgenomen met Natuurmonumenten. Het resultaat is dat ook zij medewerking gaan verlenen aan dit project. Ook zij willen het park een mooi en open aanzien geven. Omdat hier Natuurmonumenten beheerwerk moest verrichten kon dit een gezamenlijk project worden. Iedereen kan straks genieten van het bos dat geschonken is door het echtpaar Leppink-Posthuma aan Natuurmonumenten.

Het pad loopt straks van het Wiedenbroek, Saalmerink door het Grintenbosch naar Steenbroak’s Es en weer terug naar het Wiedenbroek en is totaal circa 8 km lang.
Ook is het de bedoeling om met behulp van een app op de telefoon deze voor iedereen toegankelijk route te wandelen (mogelijk gemaakt door het “Landschap Overijssel”).

Aangezien door Natuurmonumenten bezig is met het project “Natuur Toegankelijk”, samen met de Postcodeloterij sluit dit goed op elkaar aan.

Namens de Wijkraad Veldmaat en Natuurmonumenten.