Hemelvaartsdag, Donderdag 18 mei 2023 om 08.00 uur

0
799

Dit jaar voor de acht en twintigste keer is er op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei 2023 om 08.00 uur ’s morgens een Dauwtrappers mis op Bon Boys complex “de Greune”.

Dauwtrappersmis De organisatie van deze H. Mis is in handen van de geloofsgemeenschap HH. Bonifatius en Gezellen (parochie St. Franciscus van Assisië). Voorganger in deze Eucharistieviering is pastoor Paul Daggenvoorde. Het Franciscuskoor zal haar medewerking verlenen. De viering zal altijd doorgaan. Bij minder toegankelijk weer, wijken we immers uit naar de kerk. In de andere kerken van de Franciscusparochie zullen geen vieringen zijn.

Ontbijt Na afloop van de viering krijgt iedereen een ontbijt aangeboden door de ondernemers van de Veldmaat. De gastheer van deze dag is zoals altijd s.v. Bon Boys.

                                      Let op !!!!!    Opgave

In verband met het ontbijt willen we graag weten hoeveel mensen we  kunnen verwachten. U kunt zich hiervoor opgeven door middel van onderstaand formulier in te vullen en in te leveren bij Plus Leusink Veldmaat bij de afdeling: klantenservice. U krijgt dan een ontbijtbon per persoon. De afgelopen jaren is gebleken dat we ons mochten verheugen op een grotere belangstelling dan dat zich had opgegeven. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Echter, het brengt voor de medewerkers in de kantine problemen met zich mee als er meer mensen zijn dan zich hebben opgegeven. En dat is vervelend voor de vrijwilligers van de Bon Boys, maar ook voor de mensen die zich wel hebben opgegeven. Om het op deze manier te organiseren verloopt het de afgelopen jaren goed.                                    

Fietstocht Na afloop van het ontbijt kan er gefietst worden. Door de vriendenkring van s.v. Bon Boys zijn wederom prachtige routes uitgezet.

Misverstand!  De Dauwtrappermis is toegankelijk voor alle parochianen van de  St. Franciscus van Assisiëparochie en daarbuiten.

Al jaren zijn er velen van mening dat deze viering alleen toegankelijk is voor parochianen van de HH. Bonifatius en Gezellen, of leden van s.v. Bon Boys, of alleen maar voor ingezetenen van de Veldmaat. Niets is minder waar! Iedereen, alle parochianen van de St. Franciscus van Assisiëparochie en daarbuiten zijn van harte welkom bij deze H. Mis en aansluitende activiteiten op het voetbalveld van de Bon Boys.  De Dauwtrappersmis is de enige Eucharistieviering op Hemelvaartsdag in onze St. Franciscus van Assisiëparochie, derhalve zingt het Franciscuskoor.