Noaberhulp de Veldmaat

0
2728

Noaberhulp is een oude traditie en in Twente eigenlijk een vanzelfsprekende zaak. Maar wat als je geen familie in de buurt hebt of geen hulp in de buurt kunt of durf te vragen? Daar tegenover staat dat er veel mensen zijn die anderen best eens willen helpen met eenvoudige dagelijkse dingen. Noaberhulp Veldmaat brengt deze groepen bij elkaar.

Hoe werkt het?
Je meld je als vrijwilliger aan bij Noaberhulp de Veldmaat. Degene met een hulpvraag belt met ons, waarna wij de lijst met vrijwilligers raadplegen. Vervolgens wordt de vrijwilliger die kan helpen gebeld, met het verzoek zelf contact op te nemen met de aanvrager. Het contact verloopt vanaf dat moment niet meer via Noaberhulp de Veldmaat.

Voorbeelden van Noaberhulp
Het gaat hier om incidentele hulp. Dat betekent dus geen wekelijkse huishoudelijke hulp of grote klusopdrachten. Enkele voorbeelden: administratie, zoals het invullen/ordenen van formulieren, iets ophalen bij de apotheek of meerijden naar een afspraak bij de dokter, hulp bij de computer, installeren van de televisie, een lamp vervangen, sneeuwvrij maken van de stoep, eenvoudige naai-/verstelwerk, een boodschap doen, een ritje met de auto maken, bij iemand op de koffie gaan, een spelletje doen, gras maaien, planten water geven (bijvoorbeeld als iemand op vakantie is), voor iemand een keer een maaltijd meekoken, een fietsband plakken, een verzakte stoeptegel leggen.

En wat kost het mij?
Eigenlijk niet zo veel, alleen wat tijd. Dit is afhankelijk van de klus en je eigen tijd. Dit gaat in onderling overleg. Hoe meer vrijwilligers wij in de poule kunnen verwelkomen, hoe minder tijd het je als vrijwilliger kost.

En wat levert het mij op?
Iets belangeloos doen voor een ander geeft je een goed gevoel. Je maakt andere mensen blij en je haalt er positieve energie uit. Het levert je nieuwe sociale contacten op. Het is een uitgelezen kans om je vaardigheden te onderhouden. De aanvrager betaalt een kleine bijdrage (€ 4,00 voor één dagdeel) voor de hulp die je als vrijwilliger biedt.

Aanmelden
Jij hebt een talent? Je wilt zo nu en dan best iets voor een ander doen? Meld je dan bij ons aan. Dat kan met het aanmeldingsformulier of via e-mail. Je aanmelding kun je mailen naar info@develdmaat.nl of inleveren bij de secretaris van wijkraad de Veldmaat, Frans ten Vregelaar (Verdistraat 9 in Haaksbergen).

Voor vragen kun je bellen (06 – 33 10 40 40) of mailen met Lisan Scharenborg (lisan_90@hotmail.com).

Volg Noaberhulp de Veldmaat op Facebook.