Op vrijdag 17 maart 2017 is op Steenbroaks’s Es een kunstwerk onthuld. Dat gebeurde op initiatief van buurtbewoner Han Winkelhorst van de Lijsterbes. Wethouder Ellen Prent sprak de aanwezigen toe waarna een toost op het kunstwerk werd uitgebracht. Het bord mag gezien worden en is een mooie aanvulling voor de Es. Bewoners uit de buurt en enkele leden van wijkraad De Veldmaat waren hierbij aanwezig.

 

Hoe is e.e.a. ontstaan
De familie Winkelhorst nam de aftrap om de contacten in het nieuwe plandeel de Lijsterbes te versterken en de saamhorigheid te vergoten. De buurtbewoners van de Lijsterbes drinken sinds 2012 een nieuwjaarsborrel en sinds 2013 bakken ze op oudejaarsdag oliebollen. Alle buurtbewoners worden uitgenodigd. Deze tradities worden jaarlijks voortgezet.

Buurtfeesten
Ook is de buurt in 2013 gestart om een buurtfeest te organiseren, die nog elk jaar heeft plaatsgevonden. De laatste twee jaar (2015 en 2016) met subsidie van het Oranjefonds. Voor het verkrijgen van de subsidie dient er een plan te worden ingediend met een begroting. Het plan moet een activiteit te bevatten met een thema dat de saamhorigheid in de buurt versterkt. Na het verkrijgen van de subsidie dient er een verantwoording met nota’s en foto’s worden ingediend.

Kunstwerk bij vijver
In 2016 maakte de buurt een kunstwerk/parkversiering dat tot stand kwam met zes groepen buurtbewoners van de Lijsterbes. Elke groep, kinderen en volwassenen, maakte een eigen creatie van een thema rond of op de Steenbroak’s Es. Dit is vervolgens één verbeelding geworden. Het kreeg op vrijdag 17 maart een mooie plek op de Es, bij de retentievijver.