Overhandiging folder aan VVV Haaksbergen

0
2340
VVV Haaksbergen

Vrijdag 14 juni mocht ik samen met Yvonne te Lintelo de nieuwe folder ‘Rondje Grintenbosch’ aanbieden aan de toen aanwezige mensen van het VVV in Haaksbergen, Renate Waanders en Bert Brugman.

Op initiatief van Gerard Vaanhold, een actieveling binnen de wijkraad de Veldmaat, is er een folder gekomen waarop een wandelpad voor rollator, rolstoel en scootmobiel wordt aangegeven. Enkele maanden geleden is het nieuw aangelegde, voor rolstoelen berijdbaar pad in het Grintenbosch geopend. Dit pad is een belangrijk onderdeel van de hier bedoelde route van 7 kilometer. Deze route kent drie verschillende startpunten: op de eerste plaats het Wiedenhof aan de Geukerdijk 14, het Kei-Fit aan de Geukerdijk 94 en het Saalmerink aan de Klaashuisstraat 9. Het is een verademing om  het hier bedoelde pad te volgen, want je beleeft er echt de rijke natuurwaarden van Haaksbergen en ook het dorpse karakter van deze gemeente wordt bepaald voelbaar.

Ik wil ook graag benadrukken dat ik binnen dit dorp, mede dankzij dit initiatief, een open en gemoedelijke houding ervaar tegenover mensen met hun zichtbare beperkingen al valt er weliswaar nog heel wat te verbeteren qua toegankelijkheid. Vergeleken met een stad als Enschede is de sfeer hier voor mijn gevoel veel opener en gemoedelijker; iets om dankbaar voor te zijn, al blijft het natuurlijk iets waar we met zijn allen een blijvende uitdaging in moeten zien.

Hopelijk wordt het hier beschreven initiatief een aanmoediging voor andere wijkraden in ons dorp om dit zo sociale project op de een of andere manier na te volgen.

De route staat ook op het Landschap Overijssel: https://www.landschapoverijssel.nl/routes/haaksbergen-rondje-grintenbos

VVV Haaksbergen

Leo Oostrik