SamenLoop Haaksbergen officieel van start

0
2060

De SamenLoop voor Hoop is woensdag 5 februari officieel van start gegaan. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het clubgebouw van Bon Boys werd een zeventigtal bezoekers door het plaatselijke actiecomité, de rayonmanager Noord en Oost Nederland van het KWF en burgemeester Rob Welten, in zijn functie als ambassadeur van de Haaksbergse wandelestafette, geïnformeerd over de gang van zaken tijdens zo’n SamenLoop. Het is een wandelevenement zonder wedstrijdelement, waarin teams van 15 tot 20 mensen afwisselend rondjes lopen. In dit geval over de skeelerbaan van de IJs- en Skeelerclub Haaksbergen (IJSCH). En dat 24 uur lang. Het evenement begint zaterdag 4 juli om klokslag 14.00 uur, waarna het eindschot zondag 5 juli om 14.00 uur wordt gelost.

Doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelminafonds (KWF) voor onderzoek naar de oorzaken van kanker en het ontwikkelen van geneesmiddelen tegen deze ziekte. De deelnemers betalen daarvoor 15 euro per persoon. Daarnaast mogen zij voorafgaand en tijdens aan de wandelestafette allerlei acties op touw zetten om tot een hogere opbrengst te komen. Tijdens de actie zijn er drie ceremonies: de openingsceremonie, de kaarsenceremonie en de sluitingsceremonie. Het is de bedoeling dat tijdens de openingsceremonie de eregasten – mensen die aan kanker lijden of daarvan genezen zijn – een ereronde lopen, gevolgd door alle deelnemers. De kaarsenceremonie begint als het donker begint te worden. Iedereen, deelnemers en bezoekers, kunnen vooraf een kaarsenzak kopen, die van een boodschap voorzien en langs het wandelparcours een plekje geven. Als het donker is, worden de kaarsen aangestoken en wordt er in stilte door iedereen een rondje gewandeld. De kaarsen blijven natuurlijk de hele nacht branden. Tijdens een feestelijke sluitingsceremonie, waarin het leven wordt gevierd, wordt het geldbedrag, dat het evenement heeft opgeleverd, bekend gemaakt.

Tijdens de 24 uur wordt er ook een kinderloop voor kinderen van pakweg 3 tot 12 jaar gehouden. De kinderloop duurt in totaal enkele uren. Daarvan wandelen zij 24 minuten over het parcours. Deelname daaraan kost 3 euro. Daarna kunnen ze meedoen aan allerlei activiteiten, die op het middenterrein plaatsvinden. De kinderen wordt gevraagd zich te laten sponsoren, bijvoorbeeld door familieleden, buren of kennissen. Ook mogen zij acties bedenken om extra geld bij te dragen. Alle betalende deelnemers aan de wandelestafette en de kinderloop worden ondermeer van een speciaal t-shirt voorzien.

Op de website samenloopvoorhoop.nl/haaksbergen, die sinds kort in de lucht is en regelmatig aangepast wordt, kunnen geïnteresseerden nadere informatie krijgen over de acties en de aanmeldingsprocedure.

Voor aanmelden volg de link.
samenloopvoorhoophaaksbergen