Vanaf 7 april 2018 start de voorjaarscompetitie zowel op landelijk als ook op regionaal niveau. Hier doen landelijk ongeveer 200.000 tennissers aan mee. Ook in deze regio wordt daar veel gebruik van gemaakt. De data waarop de voorjaarscompetitie gespeeld wordt, zijn: knltb.nl

De voorjaarscompetitie is een competitievorm waarbij een team speelt tegen 7 andere teams gedurende 7 competitiedagen. In totaal dus 7 wedstrijddagen. Vaak afwisselend uit en thuis. Het meest wordt gespeeld in de competitie op vrijdagavond en op zaterdag, in mindere mate op zondag. T.V. Park Grintebos doet deze voorjaarscompetitie mee in de regionale competitie met 15 seniorenteams en een aantal jeugdteams op woensdag en in de landelijke competitie met 2 seniorenteams en 2 juniorenteams.
Vooral de op de zaterdagmiddagen wordt bij T.V. Park Grintebos volop getennist en is het hele park bezet door de competitieteams. Zeker op deze zaterdagmiddagen zijn er ook genoeg leuke wedstrijden te zien. Bijvoorbeeld het eerste herenteam speelt regionaal in de hoogste klasse. Uniek in Haaksbergen! Leuk om eens een zaterdagmiddag te komen kijken.