Vernieuwd Wiedenbroek in Haaksbergen is voor de hele wijk

0
2422

Verpleeghuis Het Wiedenbroek in Haaksbergen ondergaat de komende jaren een flinke verbouwing. In mei 2019 staat de oplevering gepland.

De bouw wordt in twee fases uitgevoerd. Het eerste deel moet volgend jaar zomer gereed zijn. Niet alles gaat tegen de vlakte. Het voorste deel aan de Wiedenbroeksingel blijft intact. De oudere achterkant daarentegen is aan vernieuwing toe. Daar wonen onder meer cliënten met een lichamelijke en geestelijke beperking. Hun gezamenlijke woonruimtes worden moderner ingericht. Bovendien krijgt elke cliënt de beschikking over een appartement met slaap- en badruimte.

Meer ruimte

In het nieuwe Wiedenbroek ontstaat meer plek voor mensen met een geestelijke beperking. Momenteel wonen er daar ruim 50 van in het verpleeghuis. Straks is er plek voor 96 mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Overdag verblijven ze in woongroepen van maximaal 8 personen.

Wijkgebouw

Een andere opvallende verandering is dat het Wiedenbroek meer als wijkgebouw gaat fungeren. Buurtbewoners kunnen in het Wiedenbroek onder meer ontbijten en dineren. “Er komt een grand café in het Wiedenbroek, dat het centrale hart van het gebouw zal zijn”, zegt teammanager Anniek Dijkstra van zorgorganisatie Livio. Ook komt er een buurtwinkel met een afhaalpunt voor postpakketten en een stomerij.

Het Wiedenbroek krijgt met de verbouwing een tweede grote ingang. Bezoekers kunnen ook aan de Geukerdijk naar binnen. Livio voert de plannen uit in samenwerking met woningcorporatie Domijn en bouwpartner Dura Vermeer. Belangstellenden kunnen zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur een kijkje nemen in het Wiedenbroek. Er is een voorlichtingsbijeenkomst over het vernieuwde Wiedenbroek. Livio, Domijn en Dura Vermeer zijn aanwezig.