Vrijdag 21 en zaterdag 22 september vormt Haakbergen weer het decor voor de Internationale Twentse Kennedymars 2018. Uiteraard staan ook de overige vertrouwde afstanden op het wandelprogramma. En we hebben een primeur. De vrijdagavond is uitgebreid met een 10 kilometerloop: de Avond-mini- Kennedymars.

Primeur in 2018!
De avond-mini-Kennedymars is speciaal bedoeld voor teams. Denk bijvoorbeeld aan de schooljeugd, collega’s, families, buren, vrienden. Maar individueel meedoen kan natuurlijk ook. De avond-mini-Kennedymars gaat van start om 19:00 uur vanaf het Haaksbergse marktplein. Deze prachtige avondroute neemt je mee door de natuur rond Haaksbergen. Even proeven aan de sfeer van de 80 kilometertocht. En een welverdiende rustpauze bij de schaapskooi Horstervennehoes waar een dorstlessend drankje klaar staat. Dat wil je niet missen, toch?

Startschot om 22:00 uur
Om 22:00 uur wordt er op de startknop gedrukt voor de deelnemers aan de 80, 42 en 21 kilometer. Het wandelpeloton zet zich in beweging naar de Veldmaat en keert nog één keer terug naar de Markt. Daarna doet de meute nogmaals de Veldmaat aan om vervolgens in het nachtelijk duister te verdwijnen richting Boekelo en Enschede. Belangrijk: het dragen van duidelijk zichtbare reflecterende kleding en/of accessoires is voor de nachtwandelaars verplicht! Doe dus een hesje aan of bevestig bandjes om de arm. Het gaat om je eigen veiligheid. Verder adviseert de organisatie uitdrukkelijk om een zaklamp mee te nemen.

Dagprogramma zaterdag
Op zaterdag 22 september kun je deelnemen aan drie verschillende wandelroutes van respectievelijk 42, 21 en 10 kilometer. Let op: deze afstanden beginnen NIET gelijktijdig en kennen een tijdslimiet waarbinnen gestart moet worden! De dagmarathon (42 km) voert vanaf het marktplein via Buurse naar onze oosterburen. Zo komen de wandelaars door onder meer Alstätte en Lünten. Zij vinden veel natuurschoon op hun route. Start dus op tijd om volop te genieten.

Info en inschrijven
Inschrijven met een aantrekkelijke korting kan uiterlijk tot en met 16 september via www.kennedymarshaaksbergen.nl/inschrijven. Daarna is inschrijven nog mogelijk op vrijdagavond 21 september bij het startbureau. Kijk voor meer informatie en tips op www.kennedymarshaaksbergen.nl. Heb je vragen? Stel ze gerust via info@kennedymarshaaksbergen.nl.
ZIEN WE JOU AAN DE START VERSCHIJNEN?